Technische info

Schaatsvloer
De schaatsvloer bestaat uit kunststof platen met een dikte van     ± 20 millimeter. Iedere plaat heeft een oppervlakte van 2 x 1 meter en weegt 38kg, waardoor de platen met 2 personen makkelijk tilbaar zijn. Door een zwaluwstaart constructie zijn de kunststof platen gemakkelijk en naadloos te monteren. De schaatsvloer is water en vuil afstotend, uv-bestendig, chemisch resistent en demagnetisch. Dit alles zorgt ervoor dat er weinig tot niets aan de vloer hecht. De schaatsvloer voldoet aan alle veiligheidsnormen die worden gesteld en is conform UL-94 wat wil zeggen dat de kunststof is getest op brandveiligheid. 

De kunststof platen dienen op een stevige en vlakke ondergrond geplaatst te worden. Wanneer de ondergrond niet geheel vlak is, is dit geen probleem. Door middel van het gebruik van een speciale ondervloer kan de schaatsbaan toch op iedere locatie gebruikt worden.

 

Opblaasbare boarding
Om de schaatsbaan wordt een opblaasbare boarding geplaatst. Deze boarding zorgt ervoor dat de schaatsers niet per ongeluk van de vloer af kunnen glijden en dat het publiek niet op de schaatsvloer kan komen (wat overlast voor de schaatsers voorkomt). De opblaasbare boarding bestaat aan de binnenzijde uit versterkt materiaal om scheuren door scherpe schaatsen tegen te gaan. Daarnaast is de binnenzijde voorzien van klittenband stroken, waardoor het eenvoudig is om banners van bijvoorbeeld sponsors netjes op te hangen. Deze banners kunnen door Attractieverhuur Moonen voor uw evenement geheel op maat gemaakt worden. Door de opblaasbare boarding (eventueel inclusief reclamebanners) wordt de schaatsbaan een echte aandachtstrekker op iedere locatie!

 

Onderhoud
Onderhoud aan de kunststof schaatsbaan gebeurd in samenwerking met Attractieverhuur Moonen. Alleen als de baan vuil is aan het einde van de dag, dient deze logischerwijs schoon gemaakt te worden voor een optimale beleving de dag erna. Bij de schaatsbaan wordt een schrob/schuur-machine geleverd om het schoonmaken van de vloer gemakkelijker te maken. Naast het schoonmaken dient de schaatsvloer te worden voorzien van een vloeistof, waardoor de vloer perfect zal blijven glijden.

 

Schaatsen
Bij de kunststofschaatsbanen worden robuuste ijshockeyschaatsen inclusief opbergkasten t.b.v. de schaatsen geleverd. Afhankelijk van de grootte van de baan wordt het aantal schaatsen bepaald. De schaatsen worden geleverd in een groot aantal maten van maat 28 tot maat 45, waarbij standaard de nadruk zal liggen bij kinderschaatsen. Wilt u toch meer schaatsen voor volwassenen? Geef dit dan op tijd aan, dan kunnen wij hiervoor zorgen! 

 

De schaatsen worden geslepen aangeleverd. Wanneer u de schaatsbaan voor een langere periode huurt krijgt u er ook een schaatsslijpmachine bij geleverd, zodat de schaatsen altijd scherp zijn en dus zorgt voor meer schaatsplezier!

Het is niet toegestaan om op onze kunststofschaatsbanen gebruik te maken van eigen schaatsen. De schaatsen dienen op een speciale manier geslepen te zijn om deze te kunnen gebruiken op de kunststof schaatsvloer.